
دادگاه عالی افغانستان اعلام کرده که از سال ۱۳۹۳ تاکنون به هفت هزار و ۲۴۶ مورد خشونت علیه زنان در سراسر افغانستان رسیدگی شده که بیشترین میزان خشونت تجاوز جنسی به زنان است.
امانالله ایمان، سخنگوی دادگاه عالی افغانستان امروز، چهارشنبه (۱۵حوت/اسفند) گفت در این چهار سال ۹۲۰ مورد تجاوز جنسی ثبت شده که در صدر سایر خشونتها علیه زنان قرار دارد.
او گفت که در چهارسال گذشته در ۷۲۰ مورد زنان مورد ضرب و شتم قرار گرفته، ۳۲۰ زن کشته، ۱۴۵ زن مورد آزار و اذیت قرار گرفته و ۱۱۳ مورد نیز خودکشی کردهاند.
براساس اعلام دادگاه عالی افغانستان در ۲۲ ولایت افغانستان دادگاههای خشونت علیه زنان فعالند و ولایت کابل با داشتن بیش از یک هزار مورد خشونت علیه زنان در صدر سایر ولایتها قرار دارد. بعد از کابل ولایت هرات درغرب، بلخ و قندوز در شمال و قندهار در جنوب افغانستان به ترتیب در ردیفهای بعدی قرار دارند.
سخنگوی دادگاه عالی افغانستان میگوید که چهارهزار و ۹۰۰ مورد خشونت دیگر که ثبت شده، شامل جرایم گوناگون از قبیل مجبور کردن زنان به تن فروشی، تهدید به مرگ، ربودن، سقط جنین، ازدواج اجباری و فروش آنان بوده است.
او میگوید که ثبت موارد خشونت علیه زنان در سال جاری خورشیدی نسبت به سالهای گذشته بیشر شده است. او دلیل این افزایش را آگاهی زنان از حقوقشان، دسترسی راحت آنان به مراکز قضایی و همچنین افزایش فعالیت دادگاههای خشونت علیه زنان دانست.
مجتمع جامعه مدنی افغانستان که درباره خشونتهای خانوادگی در افغانستان تحقیق کرده، نیز با نشر گزارشی، امروز اعلام کرد که یافتههای آنان از ولایتهای کابل در مرکز، بلخ در شمال، ننگرهار در شرق، بامیان در مرکز و هرات در غرب افغانستان نشان میدهد که خشونت خانوادگی به گونه ساختاری علیه زنان به شکل فیزیکی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، زبانی و جنسی وجود دارد.
این نهاد افزوده که نزدیک به ۸۰ درصد مردان افغانستان علیه زنانشان خشونت خانوادگی مرتکب میشوند. این نهاد ابراز نگرانی کرده که ۶۶ درصد این خشونتها در حضور کودکان انجام شده است.
در این گزارش آمده که دولت افغانستان موفق به رسیدگی به حدود ۱۹درصد خشونتها علیه زنان شده و این نشان دهنده ضعف دولت در مقابله با خشونت علیه زنان است.
این نهاد از دولت خواسته که برای بلند بردن سطح آگاهی زنان از حقوق اساسی آنان تلاش کند، نیروهای پلیس را از حقوق اساسی زنان آگاه سازد، فرصتهای شغلی درآمدزا برای زنان و مردان فراهم کند، عاملان خشونت علیه زنان را مجازات کند، زمینه دسترسی زنان به مراکز عدلی و قضای را بیشتر فراهم سازد و برای توانمند سازی زنان تلاش کند.
منبع بی بی سی
جمع آوری ناصر سروری